Nagradi na mednarodnem likovnem natečaju LIDICE

Otroci in mentorji enote Lupinica so se tudi letos udeležili mednarodnega likovnega natečaja Lidice 2022 – 50th International Children’s Exhibition of Fine Arts Lidice 2022, katerega organizator je Mednarodna otroška umetniška razstava Lidice (ICEFA Lidice), ki je bila ustanovljena davnega leta 1967 v počastitev spomina na otroške žrtve iz češke vasice Lidice. Glavna tema letošnjega natečaja je bila MUZEJ. Častno omembo sta prejela I. D. Š. in P. P iz rumene igralnice pod mentorstvom Tine Zajšek. Iskrene čestitke!

https://www.mdvv-lidice.cz/en/current/awards/foreign/#c-42

Nagrada na likovno-literarnem natečaju v v okviru projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo

Z velikim veseljem sporočamo rezultate likovno-literarnega natečaja v našem projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki je potekal na temo »Z drugimi ravnaj tako, kot želiš, da bi drugi ravnali s tabo«. Letos je v njem sodelovalo kar 204 vrtcev in šol iz celotne države. Pod mentorstvom Jadranke Zajec, iz enote Mišmaš, skupina Zvezdice, je otrok A. C. prejel 3. nagrado. V projektu je sodelovala natečajna komisija, ki je naredila izbor najbolj ekspresivnih likovnih in pisnih izdelkov otrok, ki bodo razstavljena od 7. 6. do 30. 6. 2022. Svečano odprtje razstave in podelitev plaket zmagovalcem bo v torek, 7. 6. 2022, ob 11. uri, v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Iskrene čestitke!

Obisk čebelarke v enoti Mehurčki

12.5. nas je v enoti Mehurčki obiskala ga. P. B., čebelarka (zaposlena na Čebelarski zvezi Slovenije). Prijazna gospa nam je povedala veliko zanimivega o življenju čebel. Najbolj smo si zapomnili, da čebela piči samo takrat, kadar jo je strah in se počuti ogroženo. Otroci so bili najbolj navdušeni nad dišečim satovjem, košem za pokrivanje panja in čebelarskim klobukom, ki so si ga vsi nadeli na glavo.

Po pogovoru o čebelah so na igrišču sledile dejavnost po »čebeljih postajah«. Gospa čebelarka je v likovni delavnici pokazala panjske končnice, nato pa so se otroci iz različnih skupin preizkusili v njihovi poslikavi. Tudi ostale dejavnosti na igrišču so ta dan potekale v znamenju čebel. Dan pa ni minil niti brez skladbe Lojzeta Slaka »Čebelar«. Iskrena hvala gospe čebelarki, ki nam je predstavila čebele, te prav posebne živali, brez katerih ne bi bilo jabolk, hrušč, češenj, breskev in slastnih jagod… na naših mizah.

Predstavitev naše dobre prakse na sejmu Altermed

Na sejmu Altermed, ki poteka od 20.5. – 22.5.2022, v Celju, se bo predstavil tudi naš vrtec in sicer v petek, 20.5.2022. Skozi celo leto v vrtcu izvajamo različne aktivnosti, ki temeljijo na poudarjanju zdravja. Na sejmu bomo svoje aktivnosti, primere dobrih praks, delili z drugimi in tako izmenjali ideje ter pridobili nova znanja za svoje delo. Tema letošnjega Altermeda je PREHRANA NEKOČ, DANES IN ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG. Vabljeni!

Pedenjpedovi gibalčki in Marinko Galić

V mesecu maju so v enoti Pedenjped še posebej športno aktivni, v sklopu izvedbe projekta Pedenjpedovi gibalčki. Gostili bodo kar nekaj športnikov. Prvi nas je razveselil nogometaš, gospod Marinko Galić. Aktivnosti v sodelovanju s športnikom so bila za otroke posebno doživetje, kar je bilo videti po aktivnem sodelovanju in veselju  otrok. Hvala vam, gospod Marinko Galić!

Dostopnost